U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Uitbreiding team VmZadvies specialist databeveiliging - Privacywetgeving (AVG)

Gepost 2018/02/08

De AVG is de Europese vervanger van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Vanaf 25 mei 2018 zal de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) volledig van toepassing zijn. Dat betekent dat vanaf die datum de privacywetgeving binnen de hele Europese Unie gelijk zal zijn. 

Met de ingang van de AVG krijgen zorgorganisaties die persoonsgegevens verwerken meer verplichtingen. De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden. De zorgorganisatie/zorgverlener (zzp’er) is zelf hoofdverantwoordelijk voor het naleven van de AVG. Vanuit PlatformVmZ willen wij deze zorgorganisaties/zorgverleners ook op dit gebied faciliteren. 

Vandaar dat we onze expertise hebben uitgebreid met een specialist op het gebied van databeveiliging. Eric Kranendijk is zelfstandig ondernemer in de ICT. Hij heeft een brede expertise als consultant, hoofd IT, systeemspecialist, senior systeembeheerder applicatiebeheerder  en projectleider bij onder meer banken, verzekeraars, KLM  en de IT industrie. Bij VmZadvies zal hij ondermeer opereren op het terrein van databeveiliging bij zorginstellingen. Hij is bij meerdere organisaties eindeverantwoordelijk geweest voor IT security. Hij heeft daarnaast veel (internationale) ervaring bij het opzetten van ICT systemen en het begeleiden van professionals. Zijn kennis omvat besturingssystemen, ontwikkeltools en methoden en technieken. Hij opereert zowel in de rol van leidinggevende als van coach. Zijn aanpak is resultaatgericht.